top of page

Wat betekent glutenvrij?

Wat is gluten?

Gluten is een eiwit dat in de granen tarwe, rogge en gerst zit. Als het wordt gemengd met water ontstaan er elastische, kleverige draden die het mengsel binden en luchtbellen vasthouden, waardoor de lichte en luchtige structuur van brood en cake ontstaat. Glutenvrij bakken vereist dan ook andere ingrediënten en bereidingswijzen.

Vanwaar de naam?

 

Beccaria was de eerste persoon (Italiaans)

die gluten ontdekte

   Het werd ontdekt door Cesare Beccaria (1738/03/15 - 1794/11/28)., Een Italiaanse filosoof, jurist en politian, aan wie we de eerste analyse of bloem  verschuldigd zijn.

ontdekking

Enkele vrienden hebben ons aangemoedigd.

Het was een ware uitdaging, beproeving, dingen testen, dingen in de vuilbak maar na 1 jaartje zoeken kunnen we zeggen dat we een mooi lekker uitgekiemd assortiment hebben dat mensen aanspreekt en verwonderd doet staat. Het is onze bedoeling dat niemand met een wolkje glutenvrij Beccaria boven zijn hoofd moet staan hebben maar dat de volledige familie Beccaria weet te ontdekken.

                                           traditie

Beccaria produceert traditionele producten en biedt ook een nieuwe interpretatie

klassiekers. We blijven zoeken naar manieren om de kwaliteit, smaak te verbeteren

of

samenstelling van onze producten met nieuwe technologieën. En met deze nieuwe

technologie, kunnen we inspelen op nieuwe trends en de nodige veranderingen in

de markt.

                                              vernieuwde innovatie

Innovatieve oplossingen in een klein familiaal bedrijf dat is gespecialiseerd in glutenvrije en andere allergeenvrije cakes, koekjes en gebak producten.

Onze expertise ligt in het creëren en het verpakken van gespecialiseerde gebakjes en koekjes en met ingrediënten die essentieel zijn voor een succesvolle glutenvrije assortiment. Wij leveren aan zowel individuele en commerciële klanten en we zijn voortdurend onderzoek en testen aan het doen van nieuwe ingrediënten en recepten die wij van belang vinden en gebruiken voor deze klanten. Wij werken samen met vele andere voedselproducenten om hen te helpen bereiken van de resultaten die ze willen en veel van onze recepten zijn geïnspireerd door de wensen van de klant.

bottom of page